­ AHTAPOT SALATA | Kültür Portalı

Ahtapot Salata - Çanakkale

Ahtapot Salata Malzemeleri Nelerdir

  • 750 g ahtapot
  • 1/2 soğan
  • 1/2 limon
  • 3–4 dal maydanoz
  • 4–5 dal maydanoz
  • 3–4 yaprak defne
  • 3–4 dal dereotu
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3–4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 lt su

Ahtapot Salata Nasıl Yapılır

Ahtapot bütün halde tenceredeki suyun içine konulduktan sonra, ikiye bölünmüş soğan ve yarım limon ile 3 – 4 dal maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Sürenin bitiminde, ahtapot süzgeç yardımıyla sudan çıkartılarak soğuk suyun altına tutulur. Ahtapot soğuduğunda üst kabuğu ve kafa kısmı çıkartılarak temizlenir. Kuşbaşı dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Yarım limon, 4 – 5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edilir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 5731    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2022 Perşembe