Ahtapot Salata Malzemeleri Nelerdir
- 750 g ahtapot
- 1/2 soğan
- 1/2 limon
- 3–4 dal maydanoz
- 4–5 dal maydanoz
- 3–4 yaprak defne
- 3–4 dal dereotu
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3–4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 lt su
Ahtapot Salata Nasıl Yapılır
Ahtapot bütün halde tenceredeki suyun içine konulduktan sonra, ikiye bölünmüş soğan ve yarım limon ile 3 – 4 dal maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Sürenin bitiminde, ahtapot süzgeç yardımıyla sudan çıkartılarak soğuk suyun altına tutulur. Ahtapot soğuduğunda üst kabuğu ve kafa kısmı çıkartılarak temizlenir. Kuşbaşı dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Yarım limon, 4 – 5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi