Lobik Çorbası - Elazığ
Lobik Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 bardak lobik
- 1 bardak dövme ( aşurelik buğday)
- 1 adet kuru soğan
- İsteğe göre kavurma veya tereyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- İsteğe göre pul biber nane, maydanoz veya reyhan
- Tuz
- Su
Löbik Çorbası Nasıl Yapılır
Önce löbik (börülce) az haşlanır. Sonra bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye; doğranmış soğanlar, kavurma ve tereyağı konularak kavrulur. İçerisine salça katılarak biraz daha kavrulur. Suyu konularak kaynamaya bırakılır. Yıkanarak hazırlanan dövme kaynayan suyun içerisine katılarak pişirilir sonra lobik de katılır pişirilmeye devam eder. İsteğe göre tuz ve pul biber katılır. Piştikten sonra İsteğe göre içerisine Nane veya Maydanoz katılır ateşten alınır servise hazırdır. Not : İsteğe göre reyhanda konulabilir.
Lobik Çorbası
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12402
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi