Ak Zambak Reçeli - Tokat
Ak Zambak Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kase tohumlarından ayrılmış ak zambak
- 2 kase toz şeker
- 1.5 kase su
- yarım limon
Ak Zambak Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Zambağın ortasındaki yeşil kök kısımları çıkarılarak yapraklar birkaç parçaya bölünür. Üzerine bir çay bardağı toz şeker ekilerek ağzı kapatılır. 1 gün buzdolabında bekletilir. Kalan şeker ve su kıvamlanana kadar kaynatılır. Şekerde bekletilen zambak ve limon suyu ilave edilerek reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır. Soğutulduktan sonra kavanozlanarak saklanır.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ak Zambak Reçeli
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8032
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Ocak 2020 Çarşamba