Şıngır Kebabı - Amasya
Amasya Şıngır Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1.5 kg. kuzu kuşbaşı
- 1 kg. ince patlıcan
- 1/2 kg. yeşil sivri biber (tatlı)
- Tuz-karabiber
Amasya Şıngır Kebabı Nasıl Yapılır
Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir. Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak bir tür kapaklı bakır sahan olan tepoşluda 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
Amasya Şıngır Kebabı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13500
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Nisan 2022 Cumartesi