­ ŞINGIR KEBABI | Kültür Portalı

Şıngır Kebabı - Amasya

Amasya Şıngır Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1.5 kg. kuzu kuşbaşı
  • 1 kg. ince patlıcan 
  • 1/2 kg. yeşil sivri biber (tatlı)
  • Tuz-karabiber

Amasya Şıngır Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir. Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak bir tür kapaklı bakır sahan olan tepoşluda 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Amasya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13500    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2022 Cumartesi