Vişneli Ekmek - Amasya
Vişneli Ekmek Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet bayat ekmek
- 250 g tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kg çekirdekleri çıkartılmış vişne
- 2 su bardağı toz şeker
Vişneli Ekmek Nasıl Yapılır
Ekmekler 1 cm kalınlığında dilimlenir. Üzeri oda sıcaklığındaki tereyağla bolca yağlanır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta vişnenin üzerine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmekler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine tamamen kapatacak şekilde şuruplu vişnelerle kapatılır. Ceviz serpilerek, soğuk servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Vişneli Ekmek
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4311
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı