Ankara Döneri Malzemeleri Nelerdir
- 10 kg koyun eti (arka but kısmı)
- 1 kg kuyruk yağı
- 1 kg domates
- Tuz
Ankara Döneri Nasıl Yapılır
Koyun eti yaprak ya da kağıt inceliğinde açılır. İçindeki lifler, sinirler ayıklanır. Domatesler ezilir, akşamdan tepsiye bir sıra et döşenir, ezilmiş domates ve tuz ekilir. Bu şekilde et terbiye edilir. Bir gün bekletilen etler, yaprak şeklinde açılır. Sabahleyin tek tek aralarına kuyruk yağı yerleştirilerek şişe takılır. Yanmış olan kömürün karşısına konur, döndürülerek pişirilir. Kesilirken döner parçalar halinde ufak ufak dökülür. Dökülen etler yaprak gibi değildir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)