Armut Hoşafı - Artvin
Armut Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet orta boy armut
- 1 elma (tercihe göre)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 6 su bardağı su
Armut Hoşafı Nasıl Yapılır
Tencere içine suya şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır. Armutların kabukları soyulup, çekirdekleri alınır ve kaynayan şerbetin içine atılır. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Hoşaf ve Kompostolar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5
Eklenme Tarihi :
26 Kasım 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi