­ ARMUT HOŞAFI | Kültür Portalı

Armut Hoşafı - Artvin

Armut Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 3 adet orta boy armut
  • 1 elma (tercihe göre)
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

Armut Hoşafı Nasıl Yapılır

Tencere içine suya şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır. Armutların kabukları soyulup, çekirdekleri alınır ve kaynayan şerbetin içine atılır. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

 

 

Görüntülenme Sayısı : 5    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi