­ BAL KABAĞI TATLISI | Kültür Portalı

Bal Kabağı Tatlısı - Ordu

Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 2 kg.balkabağı
  • 3 bardak toz şeker
  • 1 bardak su
  • 1 bardak dövülmüş fındık
  • hindistan cevizi

Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış balkabağı bir tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Kabakların üzerine toz şekeri serpilir. üzerine 1 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kabakların altı kısılır ve parlak olması için 2 tutam şeker serpilir. Kapağı kapatılıp 5 dk dinlendirilir. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ilave edilir.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5195    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi