­ YAHNİ | Kültür Portalı

Yahni - Ordu

Yahni

Yahni İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 Kg yağlı dana kuşbaşı et

5 baş kuru soğan

2 Baş sarımsak

5 adet patates

salça

tereyağı veya zeytinyağı

karabiber

Yahni Nasıl Hazırlanır?

Önce kuşbaşı et bir tencerede suyunu salıp, çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta az zeytinyağı ile doğranmış soğan ve salça kavrulur. Tereyağ ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine çorbalık şekilde doğranmış patates ilave edilir. Patates biraz kavrulduktan sonra üzerine diğer tarafta pişirdiğimiz et ve kaynar su konularak pişirmeye bırakılır. Yemeğin pişmesine yakın, doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Tuz, karabiber katılıp yemeğin altı kapatılır.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 34598    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Mayıs 2019 Pazartesi