Börülceli Bulgur Pilavı - Ankara
Börülceli Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı börülce
- 2 bardak bulgur
- 2 adet soğan
- 200 g kıyma
- 1 çorba kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
Börülceli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Önce bir su bardağı börülce yıkanıp haşlanır. Bir başka tencerede ince doğranmış soğan kıyma ve salça birlikte kavrulur. Daha sonra haşlanan börülce suyu ile birlikte ilave edilir. Börülcenin üzerine iki bardak yıkanmış bulgur eklenerek kısık ateşte pişirilir. Suyu çekmeden biraz diri olarak yemek ateşi söndürülür. Sulu bir şekilde yenilebilir.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Börülceli bulgur pilavı
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3665
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı