­ BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Börülceli Bulgur Pilavı - Ankara

Börülceli Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı börülce
  • 2 bardak bulgur
  • 2 adet soğan
  • 200 g kıyma
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

Börülceli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Önce bir su bardağı börülce yıkanıp haşlanır. Bir başka tencerede ince doğranmış soğan kıyma ve salça birlikte kavrulur. Daha sonra haşlanan börülce suyu ile birlikte ilave edilir. Börülcenin üzerine iki bardak yıkanmış bulgur eklenerek kısık ateşte pişirilir. Suyu çekmeden biraz diri olarak yemek ateşi söndürülür. Sulu bir şekilde yenilebilir.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3665    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı