­ BUĞULAMA | Kültür Portalı

Buğulama - Kilis

Buğulama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg ebegümeci (kömeç)
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Buğulama Nasıl Yapılır

Bir tepside bulgur, tuz, kırmızı biber karıştırılır. Ebegümeci ayıklanır, yıkanır, ince ince doğranır. Çelik bir tencereye önce bir kat ebegümeci yerleştirilir. Üzerine 2 avuç bulgur serpilir. Bu işleme bulgur ve ebegümeci bitinceye kadar devam edilir. Soğan ince ince doğranır. Zeytinyağında sarartılır. Tencerenin üzerine dökülür. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse kaynarken sıcak su ilave edilir) Ateşten alınır.

 KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1993    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2023 Salı