­ ÇALAR BUĞULAMA | Kültür Portalı

Çalar Buğulama - Giresun

Çalar Buğulama Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg çalar balığı
  • 2 adet domates
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Çarliston birber ve kırmızı biber
  • Sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kaşar peyniri

Çalar Buğulama Nasıl Yapılır

Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp ince bir şekilde doğranır. Tavada eritiğimiz tereyağın üzerine döküp kısık ateşte soteleninceye kadar pişirilir. Üzerine balıkları aralıklı bir şekilde dizilir.  Çarliston biber ve kırmzı biberler doğranıp balığın üzerine yayılır. Sarımsak, kırmızı pul biber ve tuz ilave edip tavamızın ağızı kapatılır. 6-7 dakika kadar pişirilir. Üzerine rendelemiş olduğumuz kaşarları ekleyip, kaşarlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.

KAYNAK: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.

 

Görüntülenme Sayısı : 5813    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2023 Salı