Çatal Aşı Çorbası - Çorum
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır. Çatal Aşı Çorbası'nın 6 kişilik malzemeleri ve hazırlanışı aşağıda yer almaktadır.
Çatal Aşı Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı yarma (kırık)
- 1 adet soğan (kuru)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biber (tkırmızı toz)
- 1 çay kaşığı nane
- 6 su bardağı su
Çatal Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
Tencereye yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Pempeleşinceye kadar kavrulur. Nane, biber ilave edilir. 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir. 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir. Ateşi kısılır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır.
Çatal Aşı Çorbası
Görsel Sahibi: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
20644
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
26 Ağustos 2022 Cuma