­ CEVİZ REÇELİ | Kültür Portalı

Ceviz Reçeli - Tokat

Ceviz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kilo yeşil ceviz
  • 1 kilo şeker
  • yarım limon suyu
  • 200 gram sönmemiş kireç
  • 5-6 litre su

Ceviz Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir. 5 litre suya 200 gr sönmemiş kireç eklenir. İyice karıştırılır. Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece) üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve 26. gün cevizler bu suda 1 gece bekletilir. Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır. Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir. Soğuyan reçel kavanozlara alınır.

Kaynak :İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 3518    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Ocak 2020 Salı