Cifne  - Isparta
                
                
                    Cifne Malzemeleri Nelerdir                                                                                  
4-6  Kişilik – Pişirme Süresi: 40 dakika
	- 2 kase kurutulmuş taze fasulye (tercihen şeker fasulye)
 
	- 2 çorba kaşığı kuru kıyma
 
	- 8-10 parça domates kurusu
 
	- 1 adet kuru soğan
 
	- 1 çorba kaşığı salça
 
	- 1 kahve fincanı sıvı yağ  
 
	- 1 çay kaşığı tuz 
 
	- 2-3 su bardağı su
 
Cifne Nasıl Yapılır
Kurutulmuş olan taze fasulye ve domates kurusu ayrı ayrı 5-6 saat önceden soğuk suda bekletilir. Fasulyeler bol suda haşlanır ve süzülür. Diğer taraftan kısık ateşte tencerede kıyma eritilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ile kavrulur. Salça da kavrulduktan sonra su ilave edilir. Islatılan domates kurusu ilave edilir. Özleştikten sonra haşlanan fasulye ilave edilerek yaklaşık yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Genelde yufka ve kuru soğan ile birlikte tüketilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Cifne (Zıplak)
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4906   
                            Eklenme Tarihi :
                                14 Mart 2018 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                20 Haziran 2023 Salı