Mayanalı (Anasonlu) Kahke - Kilis
Mayanalı Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yeteri kadar kabartma tozu
- 2 çorba kaşıpı dövülmüş ananas (mayana)
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı ılık süt
- Alabildiği kadar un
Mayanalı Nasıl Yapılır
Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu katılarak yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye dek pişirilir.
Kaynakça : Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6019
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Ocak 2024 Pazartesi