­ CİĞERLİ ET YAHNİSİ (KASABIT HANVA) | Kültür Portalı

Ciğerli Et Yahnisi (Kasabıt Hanva) - Siirt

MALZEMELER 500 gram sivribiber Yarım su bardağı sıvıyağ 2 adet defneyaprağı, Tuz, karabiber, Pul biber YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI İnce bulgurdan köfte hamuru gibi hamur yoğrulur. Nohut büyüklüğünde toplar yapılır. Nohutlar haşlanır. Tencereye yağ, soğan, yeşilbiber ve domates eklenip kavrulur. Daha sonra nohutlar eklenir. Yeteri kadar su ilave edilerek karıştırılır. Kaynayınca hamur topları kaynayan suyun içine konulur. Kavurma işleminden sonra ciğerler eklenir. Ardından soğanlar da karışıma katılarak yemek kavrulur. Piştikten sonra reyhan serpiştirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 5783    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe