­ CILBIR | Kültür Portalı

Cılbır - Niğde

Cılbır İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 - 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber, tuz

Cılbır Yapılışı:

Küçük bir tencere içerisinde bir miktarda su kaynatılarak ve tuz eklenir, sonra kaynayan suya yumurtalar kırılarak 5 dk kadar kaynatılır.  Pişen yumurtalar sudan alınarak servis tabağına yerleştirilir. Tereyağı tavada eritilerek pul biber eklenerek bir sos hazırlanır. Hazırlanan biberli sosu yumurtaların üzerin de gezdirilerek servis yapılır.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 3017    Eklenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2020 Perşembe