Çoban Ketesi - Artvin
Çoban Ketesi Malzemeleri Nelerdir
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 çay kaşığı hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 250 g kaymak
- 4 yemek kaşığı mısır unu
Çoban Ketesi Nasıl Yapılır
Derin bir kaba un, tuz, maya ve su konularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve 1 saat dinlenmeye alınır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kesilerek pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Ayrı bir kapta kaymak ve mısır unu karıştırılır. Hazırlanan harç hamurun içine sürülüp yarım ay şeklinde kapatılır ve altı üstü yağlanarak 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
25
Eklenme Tarihi :
20 Ekim 2025 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi