­ ÇOBAN KETESİ | Kültür Portalı

Çoban Ketesi - Artvin

Çoban Ketesi Malzemeleri Nelerdir

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay kaşığı hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 250 g kaymak
  • 4 yemek kaşığı mısır unu

Çoban Ketesi Nasıl Yapılır

Derin bir kaba un, tuz, maya ve su konularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve 1 saat dinlenmeye alınır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kesilerek pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Ayrı bir kapta kaymak ve mısır unu karıştırılır. Hazırlanan harç hamurun içine sürülüp yarım ay şeklinde kapatılır ve altı üstü yağlanarak 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 25    Eklenme Tarihi : 20 Ekim 2025 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi