­ DİNGİL ÇORBASI | Kültür Portalı

Dingil Çorbası - Muğla

Malzemeler: - 1 çay bardağı bulgur - Yarım kuru soğan - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2-3 yemek kaşığı toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 litre kadar soğuk su - 1 yemek kaşığı höşmerim Yapılışı: Soğan doğranır, ocağa alınan bir tencerede ısıtılan zeytinyağı ve çorbaya ayrı bir lezzet katan höşmerimle kavrulur. Toz kırmızı biber ve bulgur eklenir. Bulgur kavrulduktan sonra su ilave edilir. Su, sıcak olabilir ancak çorbanın iyi özleşmesi açısından soğuk tercih edilir. Kaynayana kadar karıştırılan dingil çorbası, 15-20 dakika içinde yemeye hazır olur. Servis ederken üzerine karabiber serpilir, limon sıkılır. Söz konusu çorbanın su yerine un katarak kıvam verilen, süt ile yapılanı da vardır ki, ona “süt çorbası” denir.
Görüntülenme Sayısı : 5970    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi