Dolanger - Elazığ
Dolanger Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı su
- 1 yumurta
- 50 g margarin
- 1 çay kaşığı kabartma tuzu
- Bir miktar tuz
- Dövülmüş ceviz
- 1 fincan zeytinyağı
- Açmak için nişasta ve un
Şerbeti İçin:
- 6 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 6 damla limon
Dolanger Nasıl Yapılır
Yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurlar ceviz büyüklüğünde yumak yapılır. Her yumak oklava yardımıyla yufkaya dönüştürülür. Yufka ortadan ikiye kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Yufka, yuvarlak kenardan oklava ile sarılıp yuvarlanır. Oklava üzerinde el yardımıyla iki taraftan hafif sıkıştırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Her hamur yumağı için aynı işlem uygulanır. Tepsi dolduktan sonra sıvı yağ dökülüp fırında kızartılır. Fırından çıktıktan sonra şerbeti verilir.
Dolanger
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8529
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi