­ DOLANGER | Kültür Portalı

Dolanger - Elazığ

Dolanger Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 50 g margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
  • Bir miktar tuz
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Açmak için nişasta ve un

Şerbeti İçin:

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 6 damla limon

Dolanger Nasıl Yapılır

Yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurlar ceviz büyüklüğünde yumak yapılır. Her yumak oklava yardımıyla yufkaya dönüştürülür. Yufka ortadan ikiye kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Yufka, yuvarlak kenardan oklava ile sarılıp yuvarlanır. Oklava üzerinde el yardımıyla iki taraftan hafif sıkıştırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Her hamur yumağı için aynı işlem uygulanır. Tepsi dolduktan sonra sıvı yağ dökülüp fırında kızartılır. Fırından çıktıktan sonra şerbeti verilir.

Görüntülenme Sayısı : 8529    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2022 Pazartesi