Domates Reçeli - Mersin
Domates Reçeli Malzemeleri Nelerdir
- 4 kg linda tipi domates
- 1 kg kireç suyu
- 4 kg şeker
- 150 g fındık veya badem
- 1 adet limon
Domates Reçeli Nasıl Yapılır
Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo şeker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa çevrildikten sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir.
Domates Reçeli (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi Arşivi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4190
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Kasım 2024 Pazartesi