Domates Reçeli - Mersin
Malzemeleri:
4 kilo linda tipi domates, 1 kilo kireç suyu, 4 kilo seker, 150 gr fındık veya badem ve 1 adet limon.
Yapılısı:
Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo seker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa çevrildikten sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır, o kaynatılmaya başlanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir.
Domates Reçeli (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi Arşivi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4066
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Mayıs 2017 Çarşamba