Domates Reçeli - Artvin
Domates Reçeli Malzemeleri Nelerdir
- 10 kg reçellik domates
- 5 kg toz şeker
- 1 su bardağı kireç
- 2 kg kavrulmuş fındık
- 1 adet limon
- Karanfil
- 5 litre su
Domates Reçeli Nasıl Yapılır
Domatesler soyularak sertleşmesi için kireçli suda 8 saat kadar bekletilir. Daha sonra kireçli sudan çıkarılıp yıkanır ve çekirdekleri çıkartılır. İçine fındık konulup karanfille iki ucu birleştirerek iğneyle diker gibi kapatılır. Bal kıvamında kaynatılan şerbetin içine atılır. Limon suyu da eklenerek 30 dakika kadar kaynatılır. Sıcak olarak kavanozlara doldurulup ters çevrilir.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10
Eklenme Tarihi :
25 Kasım 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi