Duvaklı Pilav - Diyarbakır
Duvaklı Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 300-500 g kıyma veya satır kıyması
- 100-200 g badem içi
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın
- 5 su bardağı un
Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır
Bademler haşlanıp kabukları soyularak kavrulur. Et kavrulup baharatlar ve kavrulmuş bademler ilave edilir. Yağ eritilip yıkanan pirinç ilave edilerek iyice kavrulur. Tuz ve su katılarak pilav pişirilir. Dinlenmiş pilav servis tabağına konulduğunda üzeri tamamen bademli içle örtülür.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3485
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2022 Salı