Namaz Lokması - Kütahya
Namaz Lokması Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı böreklik un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 750 g sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı kuru (toz) maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Pudra şekeri (üzerine)
Namaz Lokması Nasıl Yapılır
2 tatlı kaşığı maya, 2 tatlı kaşığı şeker, bir su bardağının içine konur, yarım bardak ılık su ilave edilir. Karıştırılıp eritilir Kabarması beklenir. Bardaktan taşmaya başlayınca derin bir kapta elenen 4 su bardağı unun içine 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber ilave edilir ve karıştırılır. Yaklaşık 2.,5 su bardağı ılık su ile yoğrulur. Hamur iyice özleştirilir. Bir kaseye su doldurulur. Bir tatlı kaşığı hazır bulundurulur. Çukur tavaya sıvı yağ konur iyice kızdırılır. Sol elle hamur avuca alınıp yumruk yapılarak sıkılır. Avucun üzerinde bulunan hamur tatlı kaşığı ile alınıp kızgın yağa bırakılır. Kaşığa hamurun yapışmaması için ara sıra yağa yada kasede bulunan suya batırılır. İşlem hızlı hızlı yapılır. Lokmaların iyi kızarması için delikli kevgirle ara rsıra karıştırılır.Pembeleşen lokmalar süzdürülüp alınır.Bir tabakta dinlendirilir. Servis tabağına alınır Üzerine pudra şekeri serpilir.
Namaz Lokması
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4445
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Mart 2024 Pazartesi