Mıkla - Karaman
Mıkla Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
Mıkla Nasıl Yapılır
Tavada yağ eritilir. Üzerine yumurtalar kırılır. Tuz ve biber katılır, piştikten sonra ocaktan alınır. Sarımsaklar ezilerek, yoğurda ilave edilir ve yoğurt iyice karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine pişirilmiş yumurtalar yayılar, pul biber dökülerek servis yapılır.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Mıkla
Görsel Sahibi: H. İbrahim İncekara
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4568
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba