Ekmek Aşı - Kilis
Ekmek Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 2 adet kurutulmuş pide ekmek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yeşil veya kırmızı biber
- 3 domates
- 7 - 8 dal maydonoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ekmek Aşı Nasıl Yapılır
Zeytinyağı çelik bir tencerede ısıtılır. Soğanlar ve biberler soyularak küçük küçük doğranır. Yağda pembeleştirilir. Domatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Yağa, salça ile birlikte ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine 5-6 su bardağı su konur. Tuz atılır. Ekmekler bir lokmalık kırılır. Süzgeçte yıkanarak suyu süzülür. Kaynayan suya ilave edilir. Ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınırken üzerine ayıklanmış, yıkanmış ince ince doğranmış maydanoz serpilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
EKMEK AŞI
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3650
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Aralık 2023 Çarşamba