Elma Kurusu Hoşafı - Adıyaman
Elma Kurusu Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı kuru elma
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 litre su
- 1 çay karşığı tarçın
Elma Kurusu Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru elma kakları ve üzümler iyice yıkanır, suya konularak bir gece bekletilir. Sonra tencereye alınır, suyu ile birlikte beraber 40 dakika kadar kaynatılır. Toz şeker ilave edildikten sonra, bir süre daha kaynatılarak ateşten alınır. Soğutularak servis yapılır.
Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Elma Kurusu Hoşafı
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10496
Eklenme Tarihi :
30 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2021 Pazartesi