Erikli Et - Burdur
Erikli Et Malzemeleri Nelerdir
- Yarım Kg kuşbaşı et veya iri kıyma
- 1 kg bardak eriği
- Tuz
Erikli Et Nasıl Yapılır
Yarım kg. kuşbaşı et veya iri kıyma çok az yağda kavrulur. İçine bir kg. bardak eriği (küçük armut biçiminde, çekirdeği hemen ayrılan siyah bir erik çeşidi) ve yeterince tuz katılır, pişirilir. Etli erik piştikten sonra içine pekmez katılırsa tatlı olarak da yenilir. Eskiden etin kendi yağıyla pişirilirdi. Erikli et, Yassıgüme taraflarında, ineğin boyun etiyle yapılır. Erik olarak, üzüm eriği denilen küçük ve siyah erikler; pekmez yerine de şeker kullanılır. Köylerde çok yapılan bu yiyeceğe il merkezinde pek rağbet edilmemektedir.
Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.
Erikli Et
Görsel Sahibi: Nas Kazan, Ş. (2012). İstanbul, Burdur Yemekleri ve Kültürü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4721
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2022 Cuma