Erişte - Aksaray
Erişte Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı erişte
- 1 lt su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Erişte Nasıl Yapılır
- Kaynar suya tuz, zeytinyağı ve erişteler dökülür, karıştırılarak haşlanır.
- Erişteler pişince tencere ocaktan alınır, üstüne 2 su bardağı su dökülür ve hamurlar szügece alınır.
- Erişteler swervis tabağına alınır, üstüne eritilen tereyağı gezdilir ve servis edilir.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Erişte
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3330
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2024 Cuma