­ ERİŞTE PİLAVI | Kültür Portalı

Erişte Pilavı - Kars

Erişte Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g yeşil mercimek
  • 1 kg erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su
  • Patates

Erişte Pilavı Nasıl Yapılır

Mercimek ayrı bir tencerede haşlanarak süzülüp, acısı giderilir. Ayrı bir tencerede kaynatılan suyun içine erişte dökülür. Az bir süre kaynatılarak suyu süzülür. 3 yemek kaşığı tereyağında  halka halka doğranan patatesler kızartılır, üzerine erişte ve mercimek ilave edilerek kısık ateşte demlenmeye bırakılır. 

Görüntülenme Sayısı : 11047    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba