Ekşili Pırasa Çorbası - Niğde
Eşgili Pırasa Çorbası için Gerekli Malzemeler:
- 6 adet ince pırasa
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon
Eşgili Pırasa Çorbası Yapılışı
Salça yağla kavrularak sıcak su ilave edilir. Sonra yıkanmış pirinç katılır ve kaynamaya bırakılır. Küçük, küçük doğranan pırasalar kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz eklenerek pırasalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır kaynama başlayınca limon suyu ilave edilerek. bir taşım daha kaynatıldıktan sonra sıcak, sıcak servis yapılır. Not: Bol limon limonlu yenmesi tavsiye olunur.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Eşgili Pırasa Çorbası
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3627
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Nisan 2020 Cuma