­ FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Fasulye Kavurması - Malatya

Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg taze fasulye
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz

Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır

Taze fasulye ayıklandıktan sonra doğranır ve bir tencereye konur. Suyu eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Tuzu eklenir. Haşlanması bittikten sonra suyu süzdürülür. Başka bir yerde tavada iki baş soğan doğranıp kavrulur ve fasulyeye eklenir. Birlikte birkaç dakika karıştırılarak pişirilir. Bu işlem de bittikten sonra üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtalar pişince ateşten indirilir.

Görüntülenme Sayısı : 657    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2024 Pazartesi