­ TOPALAK | Kültür Portalı

Topalak - Uşak

Topalak İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı et suyu
  • 50 gr. tereyağ
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Topalak Yapılışı: 

Bir kabın içinde ince bulgur ,tuz,baharatları,unu,yumurta akını,ilave edip yoğurunuz.Elimizi ıslatıp bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.Köfteleri hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım.Tepsiyi sallayarak sağa-sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım.Tencereye sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Suyu ekledikten sonra tuzunu ilave edelim. Su kaynayınca köfteleri ilave edelim.Yemeğimizi ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirip limon suyu ilave ederek servis yapalım.

Kaynak: Ebru GÜRBÜZ

Uşak Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7044    Eklenme Tarihi : 23 Eylül 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2020 Cuma