Kabak Çırtması - Van
Kabak Çırtması İçin Gerekli Malzemeler:
- soğan
- domates
- biber salçası
- kabak
- yeşil biber
- pul biber
- tuz,
- reyhan,
- yumurta
Kabak Çırtması Yapılışı:
Soğan yağda hafif pembeleştirilir, domates ve biber salçası ilave edilir. Soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış kabaklar, yeşilbiber domates pul biber tuz konulur çok kısık ateşte kendi suyunda ağır-ağır pişirilir reyhan ilave edilir, yumurtalar bir kapta çırpılıp üzerine dökülür tencerenin kapağı kapatılır, ocaktan alınır yumurta yemeğin sıcaklığında pişer. Reyhan yemeğe önceden katıldığında yemeğin rengi kararır bu nedenle sonda ilave edilir. Yeşil soğan, biber ve fındık turpla servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 228
Van Geleneksel Mutfak
Kabak Çırtması
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çırtması
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10052
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
08 Nisan 2020 Çarşamba