Fasulye Kavurması - Bartın
Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 500 g taze fasulye
- 200 g rendelenmiş domates
- 30 g tereyağı
- 60 g ayçiçek yağı
- 150 g sıcak su
- 30 g salça
- 30 g sarımsak
- 5 g tuz
- 5 g karabiber
- 5 g pul biber
Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye kesiniz. Bir büyük tavada sıvı yağ ile beraber tereyağını eritiniz. Fasulyeleri ilave ediniz. 5 dakika süreyle kavurunuz. Sıcak su ekleyiniz. Su buharlaşana kadar kavurma işlemine devam ediniz ve fasulyeleri tabağa alınız. Aynı tavaya sarımsak ekleyiniz. Sarımsaklar yumuşayınca üzerine domates rendesi ve salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Kaynadıktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz fasulyelerin üzerine dökülerek servis edebilirsiniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Fasulye Kavurması
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3409
Eklenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı