­ FESELLİ | Kültür Portalı

Feselli - Kars

Feselli Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g un
  • 11 g kuru maya
  • Ilık su (38-42 derece arası)
  • 150 g tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış)
  • 100 g margarin (yumuşatılmış)
  • Tuz

Feselli Nasıl Yapılır

Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 11990    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba