Feselli - Kars
Feselli Malzemeleri Nelerdir
- 500 g un
- 11 g kuru maya
- Ilık su (38-42 derece arası)
- 150 g tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış)
- 100 g margarin (yumuşatılmış)
- Tuz
Feselli Nasıl Yapılır
Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir.
Feselli. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11990
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba