Fındık Unu Çorbası - Giresun
Fındık Unu Çorbası Malzemelri Nelerdir
- 4 çorba kaşığı beyaz un
- 6 çorba kaşığı fındık unu
- 4 çorba kaşığı acıbiber salçası veya normal salça
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı fındık yağı
Fındık Unu Çorbası Nasıl Yapılır
Tencerede beyaz un, yağ ile kavrulur. Üzerine fındık unu, salça ilave edilir, biraz daha kavrulur, baharatları ilave edilir. Su ve süt ilave edilerek 8-10 dakika daha kaynatılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Fındık Unu Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3015
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2023 Perşembe