Isırgan Yemeği
Isırgan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1000 gr ayıklanmış ısırgan otu
300 gr mısır unu
80 gr tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Isırgan Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını su ile haşlayınız.
Isırganları süzdürünüz ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırınız.
Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave ediniz ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişiriniz.
Koyulaşmaya başlayınca ısırganlarını, tuz ve karabiberini ilave edinip 5 dk daha pişiriniz.
Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyiniz.
Servis tabağına alınız ve üzerine sarımsaklı tereyağını boca ediniz.
Kaynak: Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı