Gömme - Elazığ
Gömme Malzemeleri Nelerdir
- Kepekli un
- Kıyma veya kavurma
- Ceviz
- Tereyağı
- 1 Kuru Soğan
- Bir miktar pul biber ve tuz
Gömme Nasıl Yapılır
Kepekli una bir miktar tuz ve su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Kavurma ayrı bir tencerede biraz kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir tencerede kavrulup biraz su ilave edilerek hafifçe pişirilir. Pul biber, tuz, hafif kızarmış soğan, kavurmaya eklenir. Bu arada ceviz havanda dövülür, fırın tepsisinin altı yağlanır ve daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak serilir. Üzerine hazırlanan kavurma, soğanlı harçtan yapılır. Harcın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir. Bir tabaka harçlı, bir tabaka ceviz olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır. En üstteki yufka biraz kalınca açılır. Sonra üzeri hafifçe yağlanıp bıçakla ortadan ikiye bölünerek fırına sürülür. Altı ve üstü kızarınca fırından çıkartılıp en üsteki kalın yufka kaldırılır. Çatalla kazınarak tabağa koymadan tepsi içerisinde servis yapılır.
Gömme
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11437
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi