Patlıcan Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 3 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 100 g kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
Kıyma, bir diş rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar derin bir kapta iyice yoğurulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek hafifçe kızartılır. Hazırlanan iç patlıcan dilimlerinin içine konur ve sarılır. Hazırlanan patlıcan sarmaları, domates dilimi ve biberlerle birlikte kürdanlara geçirilir ve tepsiye dizilip fırında pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü