Göveç - Kütahya
Göveç Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet kuzu ön kolu
- 3 baş orta soğan
- 1 kaşık salça
- 5 adet çarliston biber
- 4 adet domates
- Tuz
- Karabiber
Göveç Nasıl Yapılır
Et parça olarak gövece konur, tuz atılır, soğan doğranarak bir müddet kavrulur, daha sonra domates ve salça ilavesi yapılarak suyu çekilene kadar beklenir. Çarliston biberleri doğrayıp etin üstüne örtecek şekle kaynamış suyu ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra fırına koyulur. 30 dakika sonra etin pişip pişmediği kontrol edilir. Gövecin üstü kızarınca fırından alınır.
Göveç
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5540
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Mart 2024 Perşembe