­ GÖVEÇ | Kültür Portalı

Göveç - Kütahya

Göveç Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet kuzu ön kolu
  • 3 baş orta soğan
  • 1 kaşık salça
  • 5 adet çarliston biber
  • 4 adet domates 
  • Tuz 
  • Karabiber

Göveç Nasıl Yapılır

Et parça olarak gövece konur, tuz atılır, soğan doğranarak bir müddet kavrulur, daha sonra domates ve salça ilavesi yapılarak suyu çekilene kadar beklenir. Çarliston biberleri doğrayıp etin üstüne örtecek şekle kaynamış suyu ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra fırına koyulur. 30 dakika sonra etin pişip pişmediği kontrol edilir. Gövecin üstü kızarınca fırından alınır.

Görüntülenme Sayısı : 5540    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe