­ HALKA | Kültür Portalı

Halka - Muğla

Malzemeler: -½ su bardağı zeytinyağı -1,5 su bardağı yoğurt -2 su bardağı şeker -2 adet yumurta -1 tatlı kaşığı karbonat -Aldığı kadar un -Tercihe göre 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı: Un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Karıştırılan malzemeye un eklenir, yoğrulur. Çok sert olmayan bir hamur yapılır. Bir kâseye biraz sıvıyağ konur. Bu yağ ile eller yağlanır, hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır. Koparılan hamur parçası elde yuvarlanarak uzun şerit haline getirilir ve kendi etrafında sarıldıktan sonra yağlanan bir fırın tepsisine dizilir. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Bitince tepsi, ısıtılmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Servisi, çay ile birlikte yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 740    Eklenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba