Fırın Ağzı - Kayseri
Fırın Ağzı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. kuzu pirzola
- 10 adet sivri biber
- 10 adet domates
- 2 baş sarımsak
- 150 g kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırın Ağzı Nasıl Yapılır
Domatesler ve biberler iri iri doğranır ve sarımsaklar ayıklanır. Pirzolalar tepsiye alınıp üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülüp karıştırılır ve tepsiye dizilir. Biber ve sarımsaklar tepsiye serpiştirilir. Üzerine kalan pirzolalar dizilir. Etlerin üzeri domatesle kaplanır. Domateslerin üzerine ince kıyılmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirilir. Üstü kapalı olarak 1 saat, üstü açık olarak 45 dakika 180 derecede pişirilip servis edilir
Kaynak: Kayseri,Yunus Emre AKKOR, Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019
Fırın Ağzı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fırın Ağzı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16642
Eklenme Tarihi :
25 Eylül 2023 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba