Haşhaşlı Pelte - Isparta
                
                
                    Haşhaşlı Pelte Malzemeleri Nelerdir                                                                         
10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
	- 3 su bardağı pekmez
 
	- 1 su bardağı su
 
	- 2 çorba kaşığı un
 
	- 1 su bardağı haşhaş
 
	- Tarçın
 
	- Ceviz
 
Haşhaşlı Pelte Nasıl Yapılır
Tencere içine konan haşhaş ezilip, pekmez ve un eklenerek ateş üzerinde kaynayıncaya kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın veya dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Haşhaşlı Pelte
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3621   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Mart 2018 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                10 Ağustos 2023 Perşembe