Narlı Baklaç Tatlısı - Zonguldak
Narlı Baklaç Tatlısı
Narlı Baklaç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
400 gr toz şeker
100 gr nar suyu
100 gr nar taneleri
800 ml su
85 gr buğday nişastası
100 gr kuru fasulye
Narlı Baklaç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
Fasulyeleri bol suda parçalanmadan haşlayınız.
Başka bir tencerede su kaynatınız.
Kaynayan suya, az su ile eritilmiş nişastayı karıştırarak ekleyiniz ve koyulaşana kadar kaynatınız.
Fasulyeleri ve nar suyunu ilave ederek biraz daha pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis kâselerine alınız.
Soğuduktan sonra üstünü nar taneleri ile süsleyip servis ediniz.
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Narlı Baklaç Tatlısı
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4086
Eklenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi