Haşhaşlı Pide - Kütahya
Haşhaşlı Pide Malzemeleri Nelerdir
- 1 ekmeklik hamur
- 1 bardak çekilmiş haşhaş
- 1 bardak sıvı yağ
Haşhaşlı Pide Nasıl Yapılır
Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır. Hamur elle dikdörtgen gibi açılır. İçine yağ ile haşhaş sürülür, sonra katlanır. Aynı işlemi 3-4 kez yapılır. Pide fırına verilirken pide uzatılıp üstüne tekrar yağlı haşhaş sürülür, üstüne içine işlemesi için küçük delikler açılır. Hafifçe unlanmış tahta ile fırına verilir.
Kütahya Geleneksel Mutfak
Haşhaşlı Pide
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13999
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
28 Şubat 2024 Çarşamba