­ HAVUÇ LOKUMU | Kültür Portalı

Havuç Lokumu - Ankara

Havuç Lokumu Malzemeleri Nelerdir

  • 15 kg toz şeker
  • 15 kg havuç
  • 1,5 kg nişasta
  • 50 g limon tuzu

Havuç Lokumu Nasıl Yapılır

Haşlanan havuç makineden ince olarak çekilir ve buna nişasta, şeker, limon tuzu ilâve edilir. Kaynadıktan sonra lokum tavalarına dökülür, bir gün dinlendirilir, sonra kesilir. İnce çekilmiş hindistan cevizine bolca bulanarak ambalaja hazır hale getirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 5297    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı