Gürcü Mantısı Hinkali - Düzce
Gürcü Mantısı (Hinkali) Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 adet iri kuru soğan
- 1,5 kg buğday unu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Gürcü Mantısı (Hinkali) Nasıl Yapılır
İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine tuz, yumurta ve yeteri miktar kaynatılıp ılıtılmış su ilave edilir. Kulak memesinden biraz daha katı hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kıyma bir kaba alınır. İçine çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber konur. Bir su bardağı su da ilave edilerek kıyma yumuşatılır. Dinlemiş hamurdan küçük bezeler hazırlanır ve on beş santim çapında açılır. Çok ince olmamasına dikkat edilir. Ortasına hazırlanmış kıymalı harçtan konur. Bohça şeklinde büzerek kapatılır. Bu şekilde hazırlanan mantılar bol su ile haşlanarak servis tabağına alınır. Arzu eden karabiber serperek servis edebilir. Bu yemeğin özelliği elle yenmesidir. Çünkü çatal batırılırsa hinkalinin içindeki sular akarak lezzetini kaybettirebilir.
Hazırlama Süresi; 120 dakika 8/10kişilik
Kaynak; Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Gürcü Mantısı (Hinkali)
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Gürcü Mantısı (Hinkali)
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
27285
Eklenme Tarihi :
08 Şubat 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe