Hoşkıran Kavurması - Ordu
Hoşkıran Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 bağ hoşkıran
- 2 baş kuru soğan
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- pul biber
Hoşkıran Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Ayıklanan hoşkıranlar ıspanak şeklinde doğranır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yıkandıktan sonra süzgece alınır ve suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanlar sıvı yağ ile birlikte penbeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte ki hoşkıranlar el yardımıyla suyu iyice sıkılır,kavrulan soğanların üzerine ilave edilir. Sırasıyla tuz ve karabiber de ilave edilerek iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine pul biber dökülerek servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Hoşkıran Kavurması
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14310
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Haziran 2019 Çarşamba